Hyresvillkor

Uppdaterad 2020-02-07

Dessa villkor gäller vid hyra av bärdon från lillaRu.se, reg.nr 8202018787.

Bärandet

Vi som ägare tar ansvar för att leverera en bra produkt.

Du som hyrestagare tar ansvar för att använda bärdon enligt producenternas användarvillkor och följa producenternas anvisningar. Du tar själv fullt ansvar för att bära ditt barn i bärdon och vi ansvarar inte för skador som kan uppkomma i samband med användandet av bärdon. Vi kan hjälpa dig med råd om du har frågor kring bärandet med ett hyrt bärdon.

Hyrperioden

När du får bärdonet hemma, ska du meddela oss att det är ankommet. Den dagen bärdonet kommer till dig är startdagen av hyrestiden. Du ansvarar att bärdonet är tillbaka hos lillaRu innan hyresperioden är slut. Vid försening tar vi en avgift. De kostar 25 SEK för varje försenad dag. Vid försening av tredje part, gäller ingen avgift. Då ska du visa inlämningsbevis av försändelsen.

Om du inte återlämnar bärdonet, blir det polisanmält, och du är skyldig att betala bärdonets värde.

Skada

Om produkten är skadad eller fläckig vid leveranstillfället bör detta anmälas omgående till oss. Detta gäller såväl synliga som dolda (transport)skador och det är därför viktigt att du packar upp och kontrollerar att bärdonet är felfritt så snart som möjligt efter mottagandet.
Om skadan är synlig är det enklast om du anmäler detta direkt till chauffören vid mottagandet av försändelsen.

Om varan skadas eller kommer bort under transporten från oss till dig är det vi som är ansvariga. Vid returfrakt till oss är det du som kund som är ansvarig för godset. Skulle ett bärdon försvinna hos tredje part krävs ett inlämningsbevis för att du inte ska bli ersättningsskyldig. Detta kan du få vid inlämnandet hos transportören.

Frakt

Leveransen till dig betalar du i kassan på hemsidan. Kostnader är 49 kr. Det är du som tar ansvar att skicka bärdonet tillbaka till oss genom PostNord. Kostnader betalar du själv.

Betalning:

Eftersom Klarna inte tar ansvar för betalningar kring hyresprodukter, är det tyvärr inte möjligt att betala med Klarna för hyresprodukter. Du kan betala med swish efter beställning är gjord. Varor skickas eller lämnas ut endast efter varan är betald. Om du inte har Swish, ta kontakt med oss, då löser vi det på ett annat sätt.

Ansvar:

Under hyrestiden är det du som hyrestagare som tar ansvar för:

  • Att bärdonet ej tvättas
  • Att bärdonet inte skadas, eller får fläckor
  • Att du minskar doft av parfym etc. Inte heller får du röka i närheten av bärdonet.

Om bärdonet kommer tillbaka med fläckor eller skador, är du betalningsskyldig. Beloppets storlek beror på hur stor skadan är.

Genom att boka ett hyrbärdon, godkänner du per automatik ovanstående hyresvillkor.

Personuppgiftspolicy

Klicka här