Om lillaRu

Hej och välkomna hit! Jag heter Janneke Bulten, är mamma till 3 barn, är gift, bor nära Tranås och älskar att bära… Jag är född i Holland, och lever livet på landet här i Sverige…

Att bära sitt barn är så kul! Det tyckte jag redan när jag var en liten tjej… Jag bar min docka överallt när jag var ung.

Sen jag blev mamma ville jag såklart bära min bebis. I armarna, men också i en sele. Men tyvärr visste jag inte att det var en sele som inte riktigt fungerade på ergonomiskt sätt. Därför fick jag redan efter några månader för mycket ont, och slutade bärandet i selen. Med vårt andra barn gick det nästan på samma sätt. Jag försökte att bära honom också, men därför att det blev för tungt igen, slutade vi för en period och fortsatte bärandet senare när han kunde sitta i ett bärdon med en stålkonstruktion. Men inte heller så länge för att jag tyckte att det blev för tungt.

Men, sen! När min yngste bebis föddes, så hörde jag att man kunde bära sitt barn på ergonomiskt sätt. Det var en uppenbarelse, och ändrade mitt liv. Nu kunde jag bära mitt barn nästan hela dagen i första perioden av hennes liv. Bära barn har blivit en passion för mig. Och nu vet jag hur viktigt det är att ha ett barn i famnen i första perioden av sitt liv, men också därefter! Barnet behöver närheten av sina föräldrar för trygghet, och för att lära hur det ska hantera livet.

Nu vill jag gärna sprida ut den informationen, och hjälpa föräldrar som tycker också att det är viktigt. Jag vill vägleda föräldrar i barnbärandet, och visa på vilket sätt man kan göra det.

Dessutom mycket erfarenhet, har jag en utbildning till bärabarncoach från Närabebis (Stockholm) och är jag medlem i SREB, Svensk Riksorganisation för Ergonomiskt Barnbärande.

Så, om du behöver hjälp, fråga mig allt som du vill veta om barnbärandet!